aku mas sirku stroja a vahuMikro píše:S přehříváním problém nemám, jen je nepříjemné, když je v létě pařák a ještě na tebe začne foukat teplý vzduch od chladiče, termostat je tam origo. Motor s origo karbcem a výfukem snad nebude potřeba tolik točit, tady tenhle ..... no vespod jede, následuje obrovská díra ... a potom bere dobřepinkygsx píše:my ted doma také stavíme traktora z fiata 127 už byla i první zkouška a ten motor je fest otáčkový. máš tam nechaný terostat? nepřehřívá se ti to?
Lord Krasoň Evo II.
- josip
Re: Lord Krasoň Evo II.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Rozchod na středy kol 1000 mm
Rozvor 1400 mm ( je to natáhnuté úmyslně aby byly předsazené přední kola )
Šířka venkem 1130 mm
Na délku celkem 2060 mm
Váha cca 330 kg
Rozvor 1400 mm ( je to natáhnuté úmyslně aby byly předsazené přední kola )
Šířka venkem 1130 mm
Na délku celkem 2060 mm
Váha cca 330 kg
- josip
to vazi len tolko to musi mat viac ved ten moj ma 620 kg
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Tohle vpohodě vozíme za puntem na jednoosém přívěsujosip píše:to vazi len tolko to musi mat viac ved ten moj ma 620 kg
Ty máš robusnější konstrukci, těžší nápravy, snad i těžší motor atd, ono se to nazbírá celkem rychle.
- josip
ja to tiez vozim na privese za osobakom ale maximalka bola 60 km/h ked som mol renault 11 teraz mam renault rx4 a zatial som ho este neviezol ale aj tak to mam na dobru pokutu lebo vozik ma v technicaku pisane 350 kgMikro píše:Tohle vpohodě vozíme za puntem na jednoosém přívěsujosip píše:to vazi len tolko to musi mat viac ved ten moj ma 620 kg
Ty máš robusnější konstrukci, těžší nápravy, snad i těžší motor atd, ono se to nazbírá celkem rychle.
Kedy bude nejaké to aktuálne foto?
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Traktor vypadá furt stéjně nic se neděje, začal jsem vytvářet radličku do předu, ale teplota se tady drží dost pod nulou a dílna vytápěná není.
Navíc tam teďka stojí auto, takže není kde pracovat.
Radlička by měla mít celkové náklady na stavbu 0 Kč Takže bude ze starého bojleru co se tady už dlouho válel, vinkl na vystužení jsme neměl,
tak jsem jekl rozpálil na 4 ks vinklů
Radlička by měla mít celkové náklady na stavbu 0 Kč Takže bude ze starého bojleru co se tady už dlouho válel, vinkl na vystužení jsme neměl,
- bastardtraktor
No to mi Mikro poraď nejakou metodu, jak to změřit, jak dát tu lať podle který řežeš, aby bala holmá na průměr, neboli rovnoběžně s osou trubky. Prostě, abys ty segmenty nenařezal do vrtule ??
Kdyby to byla pěkně kolmo uřízlá trubka, tak je to jednoduchý, ale jak to dělat, když mam oba konce trubky křivý a nebo jako ty tam máš ty vypouklý dna ??
Kdyby to byla pěkně kolmo uřízlá trubka, tak je to jednoduchý, ale jak to dělat, když mam oba konce trubky křivý a nebo jako ty tam máš ty vypouklý dna ??
ooooooooooooo
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten bojler byl tovární výroby a měl čtyři nožky, předpokládám, že rovně navařené, jde to vidět ( ale špatně ) na té první fotce.
O ně jsem si opřel desku a pálil první plát. Následně vypálil z bojleru trubky co překáželi, první plát připlácl a pálil podle něho druhý.
Když pálím ty konce tak si nalepím proužek izolačky a pálím to podle něho, on ten proužek ani nezhoří.
Vypadá to, že do vrtule to není, ale kdybych se netrefil, tak nevadí až to svařím, tak si to ještě +- doupravím.
Kdyby tam ty nožky nebyly, viz třeba ta tvoje trubka, tak bych odpálil vypuklé konce, rouru opřel o stěnu, aby po celé délce na stěnu doléhala a tu desku bych si taky opřel stěnu ( chce to ovšem správně širokou desku ), pak do do vrtule mít nemůžeš
Nebo nejjednodušší verze : Vem velký vinkl, připlácni to na to a můžeš pálit.
O ně jsem si opřel desku a pálil první plát. Následně vypálil z bojleru trubky co překáželi, první plát připlácl a pálil podle něho druhý.
Když pálím ty konce tak si nalepím proužek izolačky a pálím to podle něho, on ten proužek ani nezhoří.
Vypadá to, že do vrtule to není, ale kdybych se netrefil, tak nevadí až to svařím, tak si to ještě +- doupravím.
Kdyby tam ty nožky nebyly, viz třeba ta tvoje trubka, tak bych odpálil vypuklé konce, rouru opřel o stěnu, aby po celé délce na stěnu doléhala a tu desku bych si taky opřel stěnu ( chce to ovšem správně širokou desku ), pak do do vrtule mít nemůžeš
Mikro píše:Traktor vypadá furt stéjně nic se neděje, začal jsem vytvářet radličku do předu, ale teplota se tady drží dost pod nulou a dílna vytápěná není.
jak se dělá z jeklu 4 vinkly ? já ať to pálím lak chci tak z toho víc jak dva neudělám leda tak 4 flahajzy
-
ja jsem rozrezal na radlici starou bombu na LPG ze zigula,normalne sem ji polozil na rovnou zem a polozil vedle ičko podle ktereho jsem udelal rysku.
- bastardtraktor
Mikro píše:Tak ten bojler byl tovární výroby a měl čtyři nožky, předpokládám, že rovně navařené, jde to vidět ( ale špatně ) na té první fotce.
Jo - to je fakt
Vigl. kterej sám není do vrtule, když nato položíš aby seděl pěkně všude opřenej- tak je to možný jedině, když ho položíš rovnověžně s osou.
Asi to tak udělam. Ma tu nejakej vingl 80 x 80
Ono +- třeba 1 až 2 cm vrtulovitosti u tý radlice se snese
ooooooooooooo
Tak sa teším na hotový výsledok,to bude isto pekná ako aj Krason. A ešte jedna otázka ako ju budeš zdvíhať navijákom?
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Teď ta radlička váží cca 45 kilo, konečná hmotnost bude tak kolem 85 kilo, takže ručně eechavier píše:ja mam taky vymyslenou predni radlici, ale zvedani pakou
tady je zvedani navijákem:
ODKAZ
Pak tedy zbývá už jen:
a, elektricky navijákem
b, elektrohydraulicky
c, hydraulicky