Otův čeveňák

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
kenybz

Re: Otův čeveňák

#151 Nový příspěvek od kenybz »

od 1d80A mám origo návod naskenovaný
v levo dolu je to mazací čerpadlo dá se z boku vytáhnout ven
je taky možné že máš vadné gufero na klice a motor si olej saje z přední zásobní nádržky
Obrázek

ota

#152 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, takže jsem dneska vytahnul traktůrek, protože velkej traktor byl potřeba jinde a nechtělo se mi tu trošku sena na zahradě otáčet ručně. Tak jsem vytahnul ,,zachráněné staré poctivé stroje" Podařilo se synovi po jaru zachránit koňskej obracák a dříve ještě pohrabáč. No a tak jsme včera opravili ulomenou oj u obracáku a já ho dneska vzal na zahradu. Chvilinku jsem dělal nastavení, ale oni dříve věděli jak otáčet pěkně seno. Otočil jsem to a moc se mi to líbilo. Koukal jsem přez plot na louku kde otáčejí s těma novejma super mašinama. Oni to mají jak placku. A to moje bylo jak ježek. Pěkně načechrané. Potom jsem vytahnul pohrabáč a pohrabal celej plac co zbylo po včerejším lisování balíků. Taky jsem chvilku zjišťoval jak to funguje. Navázal jsem si na pedál špagát a ze sedačky jsem ovládal zvedání a spouštění pohrabáče. No odpoledne jsem to otočil ještě jednou a navečer to šlo dom. Bylo toho jen kousek to co zbylo kolem stromů.
Takže staré poctivé mašinky a docela jsem měl radost když to tak pěkně fungovalo i po těch letech. Takovej jsem měl hodně dobrej pocit že to pracuje jak má a hodně dobře za tím vypadá.
Pak jsem traktůrek umyl wapkou, napajcoval odmašťovadlem a rotační tryskou. Když oschnul byl uplně jinej! Připravil jsem ho na ty drobnější opravy. A dneska vůbec olej neházel, ani v nádržce neubylo. Ale i tak se na to podívám. Musím skouknout ten předek, proč nejde a přejít brzdy a to olejové čerpadýlko. Proto jsem to umyl, abych nebyl jak čuně od toho.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Vladimír2

#153 Nový příspěvek od Vladimír2 »

8) ...taky dělávám takovýhle hektary . :smich: Příprava zabere hodinu a samotná práce trvá pět minut . A vo tom to je... :smich:

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“