Teleskopický nakladač

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
frturek1

Re: Teleskopický nakladač

#16 Nový příspěvek od frturek1 »

no kraby chod bych neresil, ten pojezd no bude vyuzit treba celou sestavu z toho hona to by se mohlo dat sehnat a nebo treba z E516 jenze ty hydrogeneratory chtel celkem prikon ale pokud na hydropojez tak bych zkusil jit po tom honu. na kolik budou zuzeny napravy

alesmacat

#17 Nový příspěvek od alesmacat »

Já ten motor silnější myslel spíš ne na rychlost ale na vykon třeba zajet žicej do fury hnoje nebo kamení ,felda to taky spřevodovana zvladne ale nebude to pak zas moc pomale na pracu :)
zetor a liaz navzdy

frturek1

#18 Nový příspěvek od frturek1 »

no ja si taky myslim ze ta felda nebude uplne ono myslim ze by to melo pracovat aspon s hydraulikou kolem 50l, na honu mam 100l cerpadlo primo na klice, motor z 5611 a 2m lopatu kdyz ji naberu plnou a stojim na miste ze celej vikon motoru je jen pro cerpadlo tak na zvisenej volnobech motor zadusi

Bémas

#19 Nový příspěvek od Bémas »

Děkuju za postřehy z praxe.Asi máte pravdu.Budu ještě motor schánět.Třeba se povede i něco s automatickou převodovkou

bastardtraktor

#20 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Bémas píše:Děkuju za postřehy z praxe.Asi máte pravdu.Budu ještě motor schánět.Třeba se povede i něco s automatickou převodovkou
A BUDETO TEDY 4X4X4, ŘIDITELNÁ VŠECHNA KOLA A BUDE KRABÍ CHOD ?
ooooooooooooo

Zetor

#21 Nový příspěvek od Zetor »

Bastardtraktor je to napsané o stránku zpět :) Řiditelná kola budou všechny, krabí chod nebude. Nápravy mezi sebou budou jen propojeny táhlem 8)

Na tohle se moc těším 8)
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

Bémas

#22 Nový příspěvek od Bémas »

Nevíte náhodou o někom,kdo by prodal kola 12,5-20.Dvě mi ještě scházej a zaboha je nemůžu sehnat. :vztek: Jinak dneska jsem odvezl polosy k jednomu šikovnému pánovi se soustruhem,aby my udělal osazení(abych je rovně svařil)A když to klapne,tak o víkendu budu nápravy kompletovat :prace:

redcrown

#23 Nový příspěvek od redcrown »

Pokud není k dispozici dobrá hydrostatika, tak bych u takového stoje šel cestou hydrodynamického měniče jako je u Desty. Já mám u 3,5t terenní Desty měnič kde je reverz a pomalá/rychlá pod zátěží + mechanická redukční převodovka. Síly to má nekonečně a je to nesmrtelné. Možná by se z nějaké vyvrakované desty sehnala střeva. Další výhoda jsou ND.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

bastardtraktor

#24 Nový příspěvek od bastardtraktor »

redcrown píše:Pokud není k dispozici dobrá hydrostatika, tak bych u takového stoje šel cestou hydrodynamického měniče jako je u Desty. Já mám u 3,5t terenní Desty měnič kde je reverz a pomalá/rychlá pod zátěží + mechanická redukční převodovka. Síly to má nekonečně a je to nesmrtelné. Možná by se z nějaké vyvrakované desty sehnala střeva. Další výhoda jsou ND.
Měnič jako maj auta automatickou převodovkou ? Třeba by se sem dal použít nějaký motor z auta s automatem a za to redukční převodovku, však to pan Bémas už psal. Nějaký jednoduchý motor, třeba Mercedes 200D s automatem
http://www.carsplusplus.com/specs1975/m ... omatic.php
ooooooooooooo

Bémas

#25 Nový příspěvek od Bémas »

Jo přesně něco takovýho si představuju jako ideál.A jelikož za tim automatem bude velkej převod do pomala,tak bude mít i velkou sílu.Ta desta by byla bombová,ale za díly na ní to jsou hrozný pálky.... :-/ Jinak dneska jsem chvilku dělal na rámu.Začíná se trošku rýsovat.
Přílohy
rám.jpg

bastardtraktor

#26 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Za tím automatem třeba z Mercedesa by byla jaká převodovka ? Ještě jedna celá převodovka z V3S PLUS ještě redukční a nebo jen už ta redukční z V3S ? On například ten Mercedes 200D s automatem je pěkně dlouhej, je to asi tak o 40 cm delší, než s mechanickou převodovkou.
ooooooooooooo

redcrown

#27 Nový příspěvek od redcrown »

jen se obávám, že ten automat z os. auta nebude mít reverz pod zátěží. To takovému stroji bude myslím dost chybět.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

Bémas

#28 Nový příspěvek od Bémas »

No je fakt,že musim schánět motor,kterej je v autě uloženej napříč.Protože ten má krátkou převodovku.A já ten motor budu mít vedle rámu mezi kolama.Takže potřebuju něco kompaktního.A do rámu chci umístit tu druhou převodovku.

bastardtraktor

#29 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Bémas píše:No je fakt,že musim schánět motor,kterej je v autě uloženej napříč.Protože ten má krátkou převodovku.A já ten motor budu mít vedle rámu mezi kolama.Takže potřebuju něco kompaktního.A do rámu chci umístit tu druhou převodovku.
Aha, tak motor má být symetricky na protější straně, než budka ?
Proč nedáš motor dozadu otočenej převodovkou dopředu a chladičem dozadu ? Vždyť konzole na uchycení teleskopického ramene nebývá až dole, ale v určité výšce a byla by nad motorem.
ooooooooooooo

Bémas

#30 Nový příspěvek od Bémas »

bastardtraktor píše:
Bémas píše:No je fakt,že musim schánět motor,kterej je v autě uloženej napříč.Protože ten má krátkou převodovku.A já ten motor budu mít vedle rámu mezi kolama.Takže potřebuju něco kompaktního.A do rámu chci umístit tu druhou převodovku.
Aha, tak motor má být symetricky na protější straně, než budka ?
Proč nedáš motor dozadu otočenej převodovkou dopředu a chladičem dozadu ? Vždyť konzole na uchycení teleskopického ramene nebývá až dole, ale v určité výšce a byla by nad motorem.
Nezapomeň,že mám v3s nápravy s velkejma kolama.Dávat ještě nad ně motor,tak budu mít těžiště moc vysoko.Takhle bude váha dost na spodku

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“