Trafík

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Trafík

#16 Nový příspěvek od Terablick »

Taky si myslím, že tyhle starý benzínový motory (jedno z čeho) nejsou dobrá volba. Snad jedině Oktávka/1203/TAZ1500, kvůli jednoduchosti, dostupnosti ND a převodovce s vývodem dozadu ;-). Ale spotřeba je u všech vysoká a výkon (a kroutící moment) malej. Spíš bych sáhl po malém dieselu....
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

matbiker

#17 Nový příspěvek od matbiker »

Oltcit tam půjde, protože je to vzducháč a je celkem krátký. K tomu benzínovému ochmelkovi, jezdilo to za 7l, srovnej za kolik jezdila stará oktávka.... Diesel tam nepůjde kvůli zimním startům, bo do lesa se jezdí když je zamrzlo, že! A sehnat za hubičku diseláka, který by měl tlaky a žhaviče v pořádku?
Ale potřebuju další názory, přední náprava není pevná, ale má klasické zavěšení a nějakým způsobem ji musím zachovat. Mám ji udělat natvrdo a výkyvný zadek, nebo na ni mám udělat vahadlo a zadek nějak jinak?
Jinak už to začnu řezat a dodám fotky pro lepší představu.
Jo a ještě, co soudíte o redukčce 1:2,5, bude to stačit, nebo to mám zredukovat ještě víc?
Nemůžeš? Přitvrď si a nastup!

matbiker

#18 Nový příspěvek od matbiker »

Zdarec ogaři, konečně jsem se probudil ze zimního budovatelského spánku a pokračuji na Milhaussově Trafíkovi. Zadní náprava s výkyvem už skoro je, přední se začíná rýsovat. Potřebuji 2 rady. Rám- udělat z účka 100, nebo 120? A co ten redukční poměr, 1:2,5 je asi málo, co?

matbiker

#19 Nový příspěvek od matbiker »

Tak zase další přírůstek. Výkyv zadní nápravy by měl být asi dostatečný?
Přílohy
IMG_1714 [1024x768].JPG

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Milhauss »

Koukám jak s tím hejbeš,pěkný 8) 8) 8) To z toho trafica moc nezbylo :)

KOŠŤÁL

#21 Nový příspěvek od KOŠŤÁL »

Pokračuj,pokračuj,ať se něco přiučím

matbiker

#22 Nový příspěvek od matbiker »

Tak konečně. Sice je natřený jen základovkou, ale zbytek až bude teplo. Už jsem s ním byl na 3 zkušební jízdy a zatím se to tváří dobře. Dnes v tom blatě jsem měl na korbičce naložený metr dřeva a vyjížděl jsem z dost nepříjemné škarpy přes mez, ale 4x4 nezklamalo. Ještě dořeším závěs a vozík a dám nějaké desky na střechu, ale teď se spíš budu věnovat Dněprovi, abych mohl na jaře vyjet s rodinkou. A možná ještě přeci jen vyměním motor.... možná......
Obrázek

caja008

#23 Nový příspěvek od caja008 »

matbiker píše:Tak konečně. Sice je natřený jen základovkou, ale zbytek až bude teplo. Už jsem s ním byl na 3 zkušební jízdy a zatím se to tváří dobře. Dnes v tom blatě jsem měl na korbičce naložený metr dřeva a vyjížděl jsem z dost nepříjemné škarpy přes mez, ale 4x4 nezklamalo. Ještě dořeším závěs a vozík a dám nějaké desky na střechu, ale teď se spíš budu věnovat Dněprovi, abych mohl na jaře vyjet s rodinkou. A možná ještě přeci jen vyměním motor.... možná......
Obrázek
ten vejfuk.. tak ten je maximálně luxusní.... :rally: :driver:
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.

matbiker

#24 Nový příspěvek od matbiker »

No, výfuk.... Měl jsem ho vedle motoru, ale po prvních dvou vyjížďkách jsem byl přiotrávený, tak jsem přikoupil kolena a trubku a šup s ním nahoru.

pavoucek
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od pavoucek »

8) 8) 8)
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“