Traktor VÁCLAV

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
traktorfanda

Re: Traktor VÁCLAV

#106 Nový příspěvek od traktorfanda »

Máš pravdu asi to nechám tak a gdyž to nebude zvládat tak tam dám tu z Avie z nějakým nafťákem nebo benzíňákem na lpg

Libor
Kontaktovat uživatele:

#107 Nový příspěvek od Libor »

Ahoj.
Také obdivuji tvůj stroj 8) Precizní práce,ale hlavně výkonný pomocník :prace:
Hydraulickým čerpadlem na klice krmíš Orbitrol i hydrauliku?Jak ti to funguje,bez problémů?Poskytneš mi zapojení?A prosím tě,výška sedačky nad podlahou?
Děkuji za ochotu

traktorfanda

#108 Nový příspěvek od traktorfanda »

Libor píše:Ahoj.
Také obdivuji tvůj stroj 8) Precizní práce,ale hlavně výkonný pomocník :prace:
Hydraulickým čerpadlem na klice krmíš Orbitrol i hydrauliku?Jak ti to funguje,bez problémů?Poskytneš mi zapojení?A prosím tě,výška sedačky nad podlahou?
Děkuji za ochotu
Tak hydraulika je v pohodě šlape jak má,ale určitě by bylo lepší na řízení samostatné čerpadlo z důvodů čistoty oleje jenže to by si žádalo aspoň v mém připadě silnější motor.
Zapojení je čerpadlo, pojišťovák nastavený 70 barů, orbitrol, rozvaděč kde je tlak nastavený na 160 barů, filtr, nádrž.
V případě potřeby např. sklápění nebo štípání nastavím tlak na pojišťováku za čerpadlem 160 barů na normalní provoz mi stačí těch 70.
Sedačka je od podlahy garáže 114cm a od podlahy traktoru 50cm.

Libor
Kontaktovat uživatele:

#109 Nový příspěvek od Libor »

Díky za info 8) Určitě budu ještě otravovat :vysmech:

traktorfanda

#110 Nový příspěvek od traktorfanda »

Nemáš zač. 8)

Rozzik

#111 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus,
měl bych dotaz. Budu kupovat traktorek od souseda. Má to stejný motor jako ty, ale obě nápravy to má stejný z UAZe M461. Jde mi ale o jinou věc, jak jsi napasoval směšovač na ten motor a kde se dá ten směšovač koupit a kolik to tak asi stojí...

Pak ještě ohledně hydrauliky. To čerpadlo máš přímo na klice? Nejsou na něj ty otáčky motoru trochu moc... Měl jsem tucha že to čerpadlo je dělané na cca 1500 otáček a to ta oktávka má "skoro" na volnoběh. Takže když tomu přidáš tak to má najednou i 3x větší... Tak jestli to není nejaký problém. jsem si lámal hlavu nad nejakým převodem...
Díky Čus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

traktorfanda

#112 Nový příspěvek od traktorfanda »

Čau
ten směšovač sem sehnal od známého co rušil 120 na plin dá se sehnat i na vrakáči nabízeli mi ho za dvě stovky když si ho vymontuju. S té 120 to má tu výhodu že ti bude sedět ten mezikus co je na karburátoru pokud máš dvou komorový. Pak už stačí jen udělat vývod na podtlak na sacím potubí ,já sem do něho udělal M6 závit a dotoho zašrouboval 6 šroubek který sem provrtal 2 vrtákem.A jěště je potřeba elektromagnetycký odpojovač benzínu který zapojíš mezi ac pumpu a karburátor.
A elektrycké zapojení je napsáno na spodní straně přepínače. Jestli chceš tak ti nafotím nějaké detajlnější fotky.

To čerpadlo mám na přímo je mi jasné že ho dost přetáčím jezdím tak na 2000 2500 ot a zatím to nic nedělá.Sou i čerpadla co sou stavěná na větší otáčky tak když tohle odejde tak takové nějaké seženu, ale zase bych ho dal na přímo každý převod bere výkon a tenhle motor ho na tak velký traktor moc nemá.

Rozzik

#113 Nový příspěvek od Rozzik »

traktorfanda píše:Čau
ten směšovač sem sehnal od známého co rušil 120 na plin dá se sehnat i na vrakáči nabízeli mi ho za dvě stovky když si ho vymontuju. S té 120 to má tu výhodu že ti bude sedět ten mezikus co je na karburátoru pokud máš dvou komorový. Pak už stačí jen udělat vývod na podtlak na sacím potubí ,já sem do něho udělal M6 závit a dotoho zašrouboval 6 šroubek který sem provrtal 2 vrtákem.A jěště je potřeba elektromagnetycký odpojovač benzínu který zapojíš mezi ac pumpu a karburátor.
A elektrycké zapojení je napsáno na spodní straně přepínače. Jestli chceš tak ti nafotím nějaké detajlnější fotky.

To čerpadlo mám na přímo je mi jasné že ho dost přetáčím jezdím tak na 2000 2500 ot a zatím to nic nedělá.Sou i čerpadla co sou stavěná na větší otáčky tak když tohle odejde tak takové nějaké seženu, ale zase bych ho dal na přímo každý převod bere výkon a tenhle motor ho na tak velký traktor moc nemá.

No kdybys mel cas tak mi to muzes nejak vyfotit. Je nějaký rozdíl mezi motory z Š1203 a oktávkou. Zatím přesně nevím jaký tam je ten motor, ale tusim ze mi majitel rikal ze je tam oktavka...
Diky
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

sferos

#114 Nový příspěvek od sferos »

Ahoj, máš parádny traktor. Ja mam len 4x2, tiež s motorom TAZ 1500 na LPG, zvláda aj kompresor aj čerpadlo na priamo, ale čerpadlo mám vypínateľné. Kompresor beží stále, mám vzduchové brzdy.
Väčšia záťaž je čerpadlo. Používam kompresor s A-31. Do budúcna plánujem kompresor spolu s čerpadlom na servo. Ten ma väčší objem. Predstavuje väčšiu záťaž a nebojím sa toho. Problém môže nastať ( pri slabšom akumulátore) iba pri štarte zo zapnutím čerpadlom. Čerpadlo zapínam zubovou spojkou ( upravený náhon na čerpadlo s A-31). Odstránila by to elektromagnetická spojka z klimatizácie a zapínať čerpadlo pri naštartovanom motore.

Podstatný rozdiel v motoroch Š-1023 a Octavia je uloženie kľukovej hriadele ( zosilnená kľuka ) a pri motoroch TAZ 1500 – objem. Robia sa aj úpravy do hasičských striekačiek s obsahom 1600 a 1900. Do traktora je 1900 nepoužiteľná kvôli chladeniu. Sú moc natesno valce.
Obrázek

sferos

#115 Nový příspěvek od sferos »

Toto sú úpravy, ktoré sa pri zvýšení objemu a výkonu robia na tomto motore. O cene úpravy nehovorím.

http://www.motorservis-koleno.sk/index. ... sub=hasici

traktorfanda

#116 Nový příspěvek od traktorfanda »

Rozzik píše:
traktorfanda píše:Čau

No kdybys mel cas tak mi to muzes nejak vyfotit. Je nějaký rozdíl mezi motory z Š1203 a oktávkou. Zatím přesně nevím jaký tam je ten motor, ale tusim ze mi majitel rikal ze je tam oktavka...
Diky
Nějaké fotky ti nafotím, ale jak se dají ty motory 100% rozeznat ti neřeknu já sem tu někde četl že podle čísla motoru s jistotou si pamatuju že 1500 začíná 14 a to je můj případ.

traktorfanda

#117 Nový příspěvek od traktorfanda »

sferos píše:Ahoj, máš parádny traktor. Ja mam len 4x2, tiež s motorom TAZ 1500 na LPG, zvláda aj kompresor aj čerpadlo na priamo, ale čerpadlo mám vypínateľné. Kompresor beží stále, mám vzduchové brzdy.
Väčšia záťaž je čerpadlo. Používam kompresor s A-31. Do budúcna plánujem kompresor spolu s čerpadlom na servo. Ten ma väčší objem. Predstavuje väčšiu záťaž a nebojím sa toho. Problém môže nastať ( pri slabšom akumulátore) iba pri štarte zo zapnutím čerpadlom. Čerpadlo zapínam zubovou spojkou ( upravený náhon na čerpadlo s A-31). Odstránila by to elektromagnetická spojka z klimatizácie a zapínať čerpadlo pri naštartovanom motore.

Podstatný rozdiel v motoroch Š-1023 a Octavia je uloženie kľukovej hriadele ( zosilnená kľuka ) a pri motoroch TAZ 1500 – objem. Robia sa aj úpravy do hasičských striekačiek s obsahom 1600 a 1900. Do traktora je 1900 nepoužiteľná kvôli chladeniu. Sú moc natesno valce.
Obrázek

Ahoj sferos, tvůj traktor dobře znám, když sem se rozhodoval jestli tam vůbec dát tenhle motor tak tvé fotky co za hromady dřeva vozíš mě přesvědčili. Ikdyž neříkám, že tam někdy nedám nafťák, ale určitě bych to nepředělával jen z důvodu, že by tenhle byl slabý, musela by se k tomu přidat např. poruchovost nebo nedostatek náhradních dílů. O spotřebě nemluvím, protože podle mě při provozu na plin to není tak hrozný, ikdyž je mi jasný, že za ty samé peníze v naftě by to bylo jiný kafe. O tom kompresoru sem taky uvažoval,ale nakonec sem udělal hydraulické brzdy i s posilovačem a sem s tím spokojený.

traktorfanda

#118 Nový příspěvek od traktorfanda »

tu sou ty fotky.
Na té předposlední fotce je to připojení podtlaku na sacím potrubí je to ta modrá hadička co se bežně používá na vzduch.
Přílohy
fotky 224.JPG
fotky 225.JPG
fotky 226.JPG
fotky 227.JPG
fotky 228.JPG
fotky 229.JPG

traktorfanda

#119 Nový příspěvek od traktorfanda »

Pár foteček z tahaní.
Přílohy
fotky 210.JPG
fotky 211.JPG
fotky 216.JPG
fotky 217.JPG
fotky 218.JPG
fotky 219.JPG
fotky 221.JPG
fotky 222.JPG
fotky 223.JPG

harijaro

#120 Nový příspěvek od harijaro »

paradna tahacka 8) vypada to ze navijak fakci jedna radost. a nedalo sa to drevo vytahat za kolesa po tom jarku ?! :rally:

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“