Mirkův traktorek

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Toreto

Re: Mirkův traktorek

#76 Nový příspěvek od Toreto »

Ako to vizera stím navijákom :)

waclpe123

#77 Nový příspěvek od waclpe123 »

Zdravicko Mirku mam par dotazu ohledne mezi prevodovky avie a v3s chtel jsem se zeptat jak mate resene uchyceni ozubeneho kola na hrideli prevodovky avie jelikoz vystupní vyvod z prevodovky je 1000 hran .
A take by me zajimalo ucyceni ozubeneho kola na hrideli rozvodovky jestli je upravena ?
jestli to neni vyerobmi tajemstvi moc dekuju za odpoved

mira1150

#78 Nový příspěvek od mira1150 »

Toreto píše:Ako to vizera stím navijákom :)
Ahoj na navijáku jsem teď vůbec nic nedělal bylo moc jiné práce.

mira1150

#79 Nový příspěvek od mira1150 »

waclpe123 píše:Zdravicko Mirku mam par dotazu ohledne mezi prevodovky avie a v3s chtel jsem se zeptat jak mate resene uchyceni ozubeneho kola na hrideli prevodovky avie jelikoz vystupní vyvod z prevodovky je 1000 hran .
A take by me zajimalo ucyceni ozubeneho kola na hrideli rozvodovky jestli je upravena ?

už jsem to měů sice napsamy ale než jsem odeslal tak mi to zpadlo
Ahoj jestli nevadí odpovím až budu mít počitač te se dostamu pouze z mobilu a to je dřina napsat něco dlouhyho

Thomasson

#80 Nový příspěvek od Thomasson »

Tak tohle vlákno jsem četl se spadenou bradou ...

Je vidět, že jsi profík a víš, co deláš 8) Krásná práce!!! 8)

Jen se zeptám, jak jsi psal, že přední náprava má o 3% rychlejší otáčky - mezinápravovej diferák evidentně nemáš, takže předek je vypínatelnej?

Možná to někde v textu bylo a nevšiml jsem si ... :)

mira1150

#81 Nový příspěvek od mira1150 »

Thomasson píše:Tak tohle vlákno jsem četl se spadenou bradou ...

Je vidět, že jsi profík a víš, co deláš 8) Krásná práce!!! 8)

Jen se zeptám, jak jsi psal, že přední náprava má o 3% rychlejší otáčky - mezinápravovej diferák evidentně nemáš, takže předek je vypínatelnej?

Možná to někde v textu bylo a nevšim l jsem si ... :)

Ahoj děkuji za chválu. Předek je samozřejmě vypínatelnej a muaím říct že jsem byl dost překvapenej jak velká je ten přední nahon pomoc.

dejva105

#82 Nový příspěvek od dejva105 »

Moc pěkný traktor! 8) Líbí se mi hlavně, že je postavený z masivních a kvalitních dílů a přitom má takové kompaktní rozměry :)

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#83 Nový příspěvek od pinkygsx »

supeeer stroj!! 8)

mira1150

#84 Nový příspěvek od mira1150 »

waclpe123 píše:Zdravicko Mirku mam par dotazu ohledne mezi prevodovky avie a v3s chtel jsem se zeptat jak mate resene uchyceni ozubeneho kola na hrideli prevodovky avie jelikoz vystupní vyvod z prevodovky je 1000 hran .
Tak jsem se dostal konečně na počítač. takže to kolo co je na převodovce avia jsem upravil tak že jsem do něj vytočil větší díru, do díry nalisoval kulatinu 14220 zavařil vyvrtal díru prvních X milimetrů z kraje jsem vysoustružil na přesnej průměr co je za ložiskem převodovky a do zbitku jsem pak vyštosoval tisísicihran zdruhe strany jsem pak vyvrtal dvě díry na šroub M10( tisícihran jsem nchal nacementovat a zakalit(nevím sice jak,ale nějak dokážou chránit plochy které mají zůstam měké (v tomhle případě již zakalené) proti cementování a kalení)Obrázek
hřídel do rozvodovky V3S jsem pouze skrátil a osadil na ložisko s kolem jsem nic nedělal protože to na této hřídeli původně bylo.

waclpe123

#85 Nový příspěvek od waclpe123 »

Dekuju Mirku za odpoved zajimala by me jeste jedna vec jak mate vymyslenou tu hridel na ktere mate dva ozubene kola ?
A jeste by me zajimalo kolik vam ten traktor jede ? kdyz ho nevytacite do velkych otacek

mira1150

#86 Nový příspěvek od mira1150 »

waclpe123 píše:Dekuju Mirku za odpoved zajimala by me jeste jedna vec jak mate vymyslenou tu hridel na ktere mate dva ozubene kola ?
A jeste by me zajimalo kolik vam ten traktor jede ? kdyz ho nevytacite do velkych otacek
Ty kola jsou jenom nasazený na kulatině a velkým večkem svařený ke kulatině, po svaření osoustužený ložiskový průměry.

mira1150

#87 Nový příspěvek od mira1150 »

foto systému brzd
Obrázek

Obrázek
brzdí to úplně perfektně, posilovač nemám a i tak můžu zabrzdím smykem na každém povrch jakkoli naložen.

Biggles555

#88 Nový příspěvek od Biggles555 »

Ahoj, tak jsem ti projel vlákno(a jak už tu bylo psáno s bradou dole-kdyby létaly mouchy určitě nějakou spolknu) a musím jen konstatovat-Perfektní práce :pohar: , nádherný traktůrek 8) 8) 8) (šikovnosti se meze nekladou) Všechno máš pěkně naddimenzované a vzhledově1A :friends: Kdy to půjde do sériové výroby??? :smich: ;-) Tak přeji mnoho bezporuchových motohodin a spoustu vynalézavosti při vylepšování traktůrku :ejchuchu: :juuuu:
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211

1ramon21

#89 Nový příspěvek od 1ramon21 »

mira1150 píše:foto systému brzd
Obrázek

Obrázek
brzdí to úplně perfektně, posilovač nemám a i tak můžu zabrzdím smykem na každém povrch jakkoli naložen.
Ak mozem otazku z coho su tie brzdove valce a hlavny brzdovy valec inak potesil by aj nejaky nakres ako to je pozapajane dakujem

mira1150

#90 Nový příspěvek od mira1150 »

Tak dneska už v ranních hodinách jedna menší fůrka. Na kapotě motoru je vidět menší tuning mřížky které jsem tam měl původně měli moc malé dírky a bránily přívodu vzduchu pro chlazení. Vyřezal jsem je hned po prvních jízdách teď otvory ještě trochu zvětšuju a upravuju desing. Ale letos zoufale není čas na nic. :vztek:

Obrázek
Naposledy upravil(a) mira1150 dne ned dub 06, 2014 8:25 am, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“