Mirkův traktorek
Re: Mirkův traktorek
mooooc pěkné, mistrovský design
- traktorfanda
PARÁDNÍ PARÁDNÍ.
Krásně zpracovaný do posledního detailu. Čím budeš zasklívat a jak? na těsnění nebo lepidlo?
Krásně zpracovaný do posledního detailu. Čím budeš zasklívat a jak? na těsnění nebo lepidlo?
Díky za chválu. zasklívat budu nejspíš lepeným sklem a na lepidlo. ale nejdřív musím našetřit páč teďka je to s financemi bída.traktorfanda píše: PARÁDNÍ PARÁDNÍ.
Ahoj, moc pěkný trakturek, nemáš někde fotku a popis zadní vývodové hřídele ( řešení)
Ventor píše:Ahoj, moc pěkný trakturek, nemáš někde fotku a popis zadní vývodové hřídele ( řešení)
Tady je to tak nějak vidět. Nějak jsem popropojoval části kardanu ze š1202 co se mi váleli doma. ozubená kola a řetěz jsem chtěl původně použít pro převod k přední nápravě ale pak jsem vyrobil tu ozubenými koly. Tak jsem je využil takhle.
Pěkné. A na silnici nemůže
- traktorfanda
Dej nám sem ještě nějaké fotky ze stavby.Mě by zajímal ten mezikus mezi motorem a převodovkou a taky řazení.Dík.
Třeba Babiš pomůže je to slovák a bude mít pochopení :)A zákon jako na slovensku může být i u nás........vaclavs píše:Pěkné. A na silnici nemůže
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Babiš ani nikdo jiný nepomůže,ty všichni mají zájem vydělat na svých výrobcích.Nejsme Slováci,jsme Ceši se závistí.
vsem vyrobcum zdar a silu
No já těch fotek nějak moc nemám třeba fotky na kterejch je vidět ten mezikus už tady všechny jsou. Jsou to vlastně dva výpalky který jsem obkreslil podle příruby z převodovky avie a převodovky co byla původně na motoru, pak jsem vzal podložky který jsem dal mezi výpalky, na svinovací metr jsem chytil střed na navařoval dokola pásoviny. Celej svařenec jsem si pak na segmentce přebrousil. Na frézce jsem si vyvrtal díry na sešroubení s převodovkou. Vypadá to pracně, ale napsat to mi trvalo déle než to vyrobittraktorfanda píše:Dej nám sem ještě nějaké fotky ze stavby.Mě by zajímal ten mezikus mezi motorem a převodovkou a taky řazení.Dík.
Hod par fotiek hotoveho traktora ešte pri praci alebo tak z vnutra z boku predu zozadu a tak.
A bodli by nejaké rozmery ako celkova šírka, rozvor, výška od zeme po vrch kabíny.
Vdaka
A bodli by nejaké rozmery ako celkova šírka, rozvor, výška od zeme po vrch kabíny.
Vdaka
- traktorfanda
To máš navařené nebo nové drážkovaní .Teda pokud je základ mrkev z Aviacké převodovky.[/quote]
navařené, v místě co jsem označil na fotce jsem rozpích vyvrtal díru s přesahem na nalisování toho hřídele z fiatí převodovky, nalisoval a ten kužel jsem celej dovařil a pak na soustruhu začistíl. kupodivu se to tím svařováním ani nehlo. a eště jsem na začátek navařil kus průměru kterej je v ložisku v setrvačníku, to tam samozřejmě původně nebylo ale naštěstí nebyl problém ho tam dodělat.
navařené, v místě co jsem označil na fotce jsem rozpích vyvrtal díru s přesahem na nalisování toho hřídele z fiatí převodovky, nalisoval a ten kužel jsem celej dovařil a pak na soustruhu začistíl. kupodivu se to tím svařováním ani nehlo. a eště jsem na začátek navařil kus průměru kterej je v ložisku v setrvačníku, to tam samozřejmě původně nebylo ale naštěstí nebyl problém ho tam dodělat.
kdybych já si tak vždycky při práci s traktorem spoměl že bych moch třeba vyfotit tak by to byla paráda. Ale rozměry bych dát mohl to je fakt takže. šířka přes zadní kola je 1550 přes přední troch méně ale o kolik nevímToreto píše:Hod par fotiek hotoveho traktora ešte pri praci alebo tak z vnutra z boku predu zozadu a tak.
Vdaka
rozvor je 1680 míň nešlo celkovou delku si nepamatuju(možná jsem ji ani nezjišťoval)
výška 220 čímž je spůsebený že nemám kde parkovat a ani do dílny už nezajedu bez toho abych oddělal kola
váhu netuší ale docela by mě zajímala, asi budu muset zajet někam zvážit