Bydžovský satan

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Vlasta

Re: Bydžovský satan

#31 Nový příspěvek od Vlasta »

Tvůj Satan je super.
Jen se chci zeptat. Podle popisu jsem zjistil, že na brzdění používáš brzdový válec z favorita. Nápravy ARO a určítě jsou v nich originál brzdové válce. Jak to brzdí a máš zapojený i posilovač? Tvořím něco podobného a chci se ujistit, že brzdový válec z felicie i s posilovačem to v pohodě dá.
Díky za radu.
Přeji mnoho šťastných kilometrů.

Pablo Ortega

#32 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

Je to brzdový válec z favorita. Mám použité pouze dva vývody. Jsou to ty bez regulátorů. Regulátory jsem zaslepil šroubením s kouskem brzdové trubičky,kterou jsem ve svěráku slisoval(neteče to). Posilovač nemám a krok pedálu není nijak tvrdý a dlouhý. Myslím že je ten poměr celkem v poho. Nemusím vyvíjet nijak velký tlak a kola se dají zablokovat. Posilovač jsem nechtěl,čím jednodušší,tím lepší. Možná že dotvořím i přední brzdy,ale by bude čas. Jestli budeš chtít,mužů ti ten válec vyfotit a hodit to sem.

Vlasta

#33 Nový příspěvek od Vlasta »

No já mám v plánu, aby brzdil zadek a předek (jsou to obě nápravy z ARA 240 na přední nápravě jsou na každé straně dva pístky). No a mám obavu zda to jeden malý hlavní brzdový válec z felicie všechno vzládne? Co myslíš ty.

Pablo Ortega

#34 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

Tak to netuším. Já jsem měl obavy,když jsem zapojoval jen ten zadek. Ale takhle jak to teď mám,tak má hlavní válec ještě dostatečnou rezervu. Neměřil jsem to,ale řekl bych,že krok válce je tak do jedné třetiny celého průběhu. Pokud máš dobrá prasátka s se pevnými kroužky na pístkách,aby se ti pakny držely u bubnu,tak si myslím,že by to ten válec z feldy mohl zvládnout.

Vlasta

#35 Nový příspěvek od Vlasta »

Já do toho půjdu prasátka jsou v dobrém stavu a pokud to neklapne, tak to nějak pořeším.
Jinak díky za informace.

Pablo Ortega

#36 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

Dávám fotky brzdového válce a nové sedačky
Přílohy
Až bude svítit slunce, nafotím to lépe.
Až bude svítit slunce, nafotím to lépe.
Sedacka1.jpg
Brzda1
Brzda1
Brzda2
Brzda2
Brzda3
Brzda3
Brzda4
Brzda4

Baumelt

#37 Nový příspěvek od Baumelt »

Já mám na svým trakturku obě nápravy ARO M461 s origo prasátky a hlavní brzdový válec z favoryta bez těch regulátorů a funguje to perfektně.Měl jsem obavy jestli ten válec bude stihat plnit prasátka, ale je to v pohodě.Jeden okruh mám na zadní a druhej okruh na přední nápravu.Mám to bez posilovaše a brzdí to dobře, jen je trochu delší krok.

Vlasta

#38 Nový příspěvek od Vlasta »

Jo tak to mám namyšlené jedna část zadek a druhá předek.
Nechtělo se my vypočítávat jak velkou vzdálenost musí urazit píst v hlavním válci, aby se vůbec něco dělo v prasátkách a stejně by to bylo jen orentační.
Není nad to pokud už to u někoho funguje.
Dík za info a fotky chlapi.

Pablo Ortega

#39 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

Jak tak jezdím v téhle zimě,přemýšlím,jestli by to nechtělo kabinu nebo alespoň rám a sklo zepředu. Kdyz tak jedu do lesa 40 km/h,tak je docela zima. Napište nějaké postřehy jestli nějaké krytí jo nebo ne, popř. jak? Díky za náměty.

Pablo Ortega

#40 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

... ještě bych potřeboval radu. Někde tady na fóru jsem četl o dodatečné montáži uzávěrky na nápravu Aro. Nemůžu to najít. Nevíte někdo,kolik by to stalo,zda to dobře funguje a jestli to diferák a poloosy vydrží? Tak poradí mi,prosím, někdo s tou uzávěrkou?

Pablo Ortega

#41 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

Asi před čtrnácti dny se mi vysypala převodovka. Protože jsem potřeboval rychle jezdit, vyměnil jsem ji za jinou, kterou jsem měl doma. Původní byla zřejmě z Tudora s řazením na podlaze. Páka uprostřed víka. Měl jsem doma jenou z Oktávky nebo něčeho takového. Ta má ale na víku dvě táhla pro řazení pod volantem. Tak jsem vymýšlel, jak to nejjednodušeji provést, abych měl řazení na podlaze. Na fotkách je vidět, jak jsem to vymyslel. Není to zatím nijak moc vzhledné. Potřebuji to vyzkoušet. Zatím to ale vypadá, že to půjde. Jediná moucha je, že mám teď řazení obráceně. Jednička se řadí od sebe dopředu a zpátečka ke mě a dozadu.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

josip

#42 Nový příspěvek od josip »

stacilo ti prehodit s tej vysypanej prevodovky len vrch s pakou a bolo by po starosti :friends:

Pablo Ortega

#43 Nový příspěvek od Pablo Ortega »

To právě nešlo, protože ty dvě převodovky mají jiné vidlice. Ta původní je má uprostřed víka a ta, kterou jsem tam dával , blíž k motoru. Kdyby to šlo přehodit, nic nevymýšlým.

Angel

#44 Nový příspěvek od Angel »

traktík se mi moc líbý 8) 8)

martin12

#45 Nový příspěvek od martin12 »

Zravim, máš super stroj 8) Ak sa smiem spýtať, tie gulove čapy čo si použil na radení sa daju kde zohnať? Diky

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“