DDT -"Daddyho druhý traktor"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Daddy

Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"

#2941 Nový příspěvek od Daddy »

Díky za postřehy: ložiska poměřím při příští demontáži sečení z traktůrku.
Nechtělo se mi sundávat věžičku, proto jsem nabral bednu na vidle a dovezl si jednu dávku kompostové zeminy k postupnému urovnávání terénu. A ještě jsem vydoloval plevel z již popraskaných vjezdových pasů. Toť vše (kromě dovozu zásoby cementu na zednické pokusy).
Obrázek Obrázek Obrázek

Vladimír2

#2942 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:shock: ...Ty jo , tam to tedy prokouklo . 8) Dohustit zadní kolo a napravit zástěrku !!!

Daddy

#2943 Nový příspěvek od Daddy »

Kolečko je poněkud měkké - podhuštěné :ano: . Se zástěrkami je to věčný souboj - buď je vyměním za houževnatější gumu případně plast anebo ke stávajícím dodělám řetízky. Doteď tam byly kousky "gumicuků" a spodní hrany zaháknuté, ale guma už vlivem sluníčka "negumuje" :) .
Když už jsi narazil na podhuštěná kola, vznesu dotaz: na jaký tlak takové pneu hustit? Diagonální Barum 12,4-24" TZ-19 8PR. Traktor jsem zatím neměl možnost zvážit - tipuji mezi 1600-1800 kg. Tuším, že jsem naposledy hustil na cca 2,5 atm (delší dobu však neměřeno, pouze vizuální kontroly).
A jaká váha může být pověšená v TBZ? Věž VZV - možná 300-350 kg, bedna cca 160-170 kg, zemina - možná také 150-200 kg, takže něco mezi 650-700 kg. Mám vyzkoušené, že při břemenu nad 450 kg na věži už nezatáčím a předními koly levituji v prostoru :) .

Vladimír2

#2944 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...huštění kol je hotová věda . Pro naše účely stačí ale vědět max . tlak , na jaký je pneu stavěné . To bývá většinou na pneu někde napsáno . Pak už stačí jen trocha citu a pocitu ke správnému nahuštění s tím , že by se neměl překročit max. tlak , únosnost a taky rychlost hraje důležitou roli...

Obrázek

Tommys

#2945 Nový příspěvek od Tommys »

K tomu tlaku, Nedávno sme byly měnit pneu Zetoru 5611. Pneu 14,9-28 a mistr už pohledem na nestejnoměrně "doskákáná" sjetou pneu poznal, že byla spatně nahoukaná. Správný tlak u této pneu má být 1,8 bar. Tady bych to odhadoval na 1,75 až 1,8.

Daddy

#2946 Nový příspěvek od Daddy »

To by mohlo odpovídat - hodnota tlaku se téměř shoduje s údaji v tabulce, kterou vložil Vláďa. Někdy příště, až popojedu po dvorku ke garáži s kompresorem, pneu nafoukám.
A doplnění kroniky :) : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 6#p1265826

Daddy

#2947 Nový příspěvek od Daddy »

Pátek i sobota strávené převážně v chládku baráku, a ve chvílích, kdy se dalo venku vydržet, přibylo pár cihel - zde srovnání před týdnem a nyní:
Obrázek
Obrázek
Traktor teď není třeba, pouze s ním vyjedu ze stodoly, abych se dostal k dalším věcem, a zase ho vrátím zpět.

vitex

#2948 Nový příspěvek od vitex »

:friends: ,je třeba tu zeď zesílit,aby se mě tam v parných letních dnech lépe odpočívalo.

Daddy

#2949 Nový příspěvek od Daddy »

Je to klasická "třicítka" a pilíře 60x60 cm. Kdyžtak si sedneš ke sloupu :) a opřeš se do kouta 8) . V době traktoriády v Konecchlumí to ale ještě nebude :( .

vitex

#2950 Nový příspěvek od vitex »

8) :friends:

Daddy

#2951 Nový příspěvek od Daddy »

O víkendu jsem byl na maltě. Celkem slunečno, občas deštík.
Obrázek Obrázek
V tomto stavu rozpracovanosti se sešlo několik faktorů: zpracované načaté pytle vápna i cementu a blížící se hodina odjezdu, proto není vyzděno do stejné výšky.
V pátečním podvečeru jsem si zajezdil po zahradě - vyšlo to levněji než autodrom u houpaček a ještě z toho byl i užitek :) :
Obrázek
V sobotním odpoledni jsem chvilku věnoval traktoru: konečně jsem nafoukal podhuštěné gumy a hned jde lehčeji řízení ;-) , objevil jsem povolené spojení mezi převodovkami a také došlo na opravu kardanu na předek - před montáží mě vyhnal déšť, tak někdy příště.
Obrázek

vlk

#2952 Nový příspěvek od vlk »

Obrázek[/quote]

To je mi nějaké povědomé. :ano:

Vladimír2

#2953 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...moje letiště má čím dál , tím víc konkurentů...

Daddy

#2954 Nový příspěvek od Daddy »

Tome, v této části kardanu je toho více moravského :) , nejen mezikus, ale nyní i křížek.
Vláďo, o konkurenci se mluvit nedá - mám prozatím plochu pro terénní letadla :( .

Daddy

#2955 Nový příspěvek od Daddy »

Po třídenním výletu do polské Wroclawi dnes opět monotématická činnost - míchačka, malta, cihly. Pár cihel přemístěno z rovnaniny do vznikající zdi:
Obrázek
a při odpočinku pokus o vyvrtání dírek pro madla na šuplíky z kovošrotu. Akuvrtačka má baterku kaput, takže po cca 20 dírkách vrtákem 6 mm už nemohla :( . Pokračování bude s klasickou vrtačkou.
Obrázek
A protože lenost vítězí nad dřinou, na vidlích traktoru jsem si alespoň dovezl pytle cementu a vápna ze stodoly k míchačce (asi 10 m) :red: .

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“