traktor claas dc

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
pragovák

traktor claas dc

#1 Nový příspěvek od pragovák »

nová mašina je tady.
MOTOR-avia a31 žhavení v hlavě 4x
1.PŘEVODOVKA-avia 5q+vývod na čerpadlo
2.PŘEVODOVKA-v3s přídavná s vývodem na naviják
NÁPRAVY-2xpřední se zadním dif.
-2xuzávěrka ovl.vzduchem el.magnetem
ŘÍZENÍ-přední orbitrol
-zadní rozvaděčem
HYDRAULIKA-2xčerpadlo 4okruhy+orbitrol
ŠÍŘKA-170cm na svorníky
DÉLKA-210cm na středy kol
KOLA-mitas 8,3/20
VÁHA-zatím nevím, počítám do 2t
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

murár

Re: traktor claas dc

#2 Nový příspěvek od murár »

Krásna mašinka 8) Ako zvláda to zaťaženie náprava v zadu? Nebojíš sa že povolia tie klby. :friends:

Toreto

#3 Nový příspěvek od Toreto »

8)
Nejaké fotky z výroby by sa nenašli ? :)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Milhauss »

Pěkné,pěkné. Až na to navlíkneš nějaké pořádné kola a pneu,tak to bude dokonalé 8) Ta kapotáž je z nějakého originálu,polotovaru,nebo jsi ji vyráběl???? Krásný

megy74

#5 Nový příspěvek od megy74 »

8) 8) 8) 8) 8)
Veľmi pekná mašina, ako vidieť, na robote si si dal záležať.
Poriadne to pofoť z každej strany a daj k nahliadnutiu.
"Keď olej - tak MOGUL, keď nakopať - tak do gúľ "
"Keď šport - tak lyže, keď lízať - tak p..."

https://www.youtube.com/user/megy7411

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=65414

pragovák

#6 Nový příspěvek od pragovák »

kola mám schválně 8,3/20 jinak odchází klouby.kapota je upravená z claas ares 697atz.foto ze stavby nemám. 8)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Milhauss »

Tak to jo,ale na těch 16-20 by to vypadalo parádně,ale hold někdy to člověk musí oželet. Ta kapota musela stát ranec :) A stavba je tvoje práce??? Ať slouží

pragovák

#8 Nový příspěvek od pragovák »

kapota byla gratis já pracuji jako servisák traktoru claas a ta kapota se měnila v ramci garance (ulomený pant) a nakonec mi tam zůstala tak škoda vyhodit.ale dala dost uprav (zmenšit ze všech stran)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Milhauss »

Tak to pak chápu,proč zrovna claas :smich: . Ale já myslel stavba celého traktoru.

Jirka K

#10 Nový příspěvek od Jirka K »

Na bejvalým speciálu jsi taky začínal s kolama 8,25/20 V3S a končil 16/20 přední a 18/20 zadní.Tady začátek 8,3/20.Pro tebe nějaký galusky?Ukroutit přední klouby v poloosách se dají i s úzkejma kolama.Záleží jak se zatíží typu čelák a podobně.Na 4x4x4 by byly dobrý nápravy z Ify.Ty vydržejí podstatně víc a s možná větším rejdem.Kdysi jsem se zajímal o Trucktrial.Tam jezdil domácí prototyp jménem Svařák.Bylo to 4x4x4 z Ify na mačkačovejch 16/20 a byl téměř nepřekonatelnej,pokud třeba nezlomil kardan a nebo jiný problém.Co ale Svařák dokázal projet,na to neměl nikdo.Šlo taky o sílu motoru tuším Mercedes a váhu celého stroje.Když bylo bahno,které nemohl nikdo projet,tak pod ním s tím motorem a velkejma kolama se bahno vařilo a projel.Tam byly do V3S dávaný speciální poloosy,který nepraskaly.Nevím ale odkud je brali a co stáli.Poloosy ale většinou praskaly u Tater 148.V Ujkovicích v pískovně i na sériový Ifě ukroutil obě přední poloosy v jedné sekci při pokusu o couvání do svahu,takže i Ifa není stoprocentní.Co na tvým bejvalým traktoru? Ukroutil jsi nějakou? Dneska se už hodně těžko shánějí.Když mi praskl kloub v poloose na V3S,tak zrovna jsem nikde žádnou nemohl sehnat a nakonec jsem kvůli tomu bral celou nápravu s jednou zdravou poloosou.

rezis

#11 Nový příspěvek od rezis »

Na široké gumy musí být hmotnost jinak je to víceméně jen do bláta nebo na parádu. Takže dobrá volba 8) Co se náprav týče... jsou relativně slabé, ale zničit jde vše. A na domácí žvýkaní....
Jen jedno bych tomuto vytknul a to jsou ty disky kol, jasné z hlediska kynematiky náprav, ale pořád někde škrábat těmi šrouby je na palici.

Svařák měl Mercedes OM 421 220koní 1200Nm a motor má s převodovkou přes 12metráků - video z naší garáže :D http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 15&t=49957
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Jirka K

#12 Nový příspěvek od Jirka K »

rezis píše:Na široké gumy musí být hmotnost jinak je to víceméně jen do bláta nebo na parádu. Takže dobrá volba 8) Co se náprav týče... jsou relativně slabé, ale zničit jde vše. A na domácí žvýkaní....
Jen jedno bych tomuto vytknul a to jsou ty disky kol, jasné z hlediska kynematiky náprav, ale pořád někde škrábat těmi šrouby je na palici.

Svařák měl Mercedes OM 421 220koní 1200Nm a motor má s převodovkou přes 12metráků - video z naší garáže :D http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 15&t=49957
Vyrazil jsi mi málem dech!Už jsem myslel že máš Svařáka doma v garáži.To by byla bomba,že by se dožil někde důchodu ve funkčním stavu.Je vidět,že jsi se o Trucktrial taky zajímal a máš dobrou paměť.Je to dobře deset let a víc co Svařák kraloval.Šílenej Max byl taky dobrej,ale v první neprodloužené variantě.Nevím dokonce jestli nešlo o jednoho stavitele,kterej prodal Maxe a vytvořil Svařáka.Budu muset někdy vyrazit okouknout současnost,.co se za těch X let změnilo.

rezis

#13 Nový příspěvek od rezis »

Jirka K píše:...Už jsem myslel že máš Svařáka doma v garáži.To by byla bomba,že by se dožil někde důchodu ve funkčním stavu....Šílenej Max byl taky dobrej...nevím dokonce jestli nešlo o jednoho stavitele.
Svařáka jsem viděl naposled u Jihlavy v Pístově. Tehdy už byl prodán a jezdil s ním jiný majitel - už to nebylo ono.
On Franta Slunéčko postavil skoro všechno co jezdilo v prototypech takže je to možné 8)
Jihlava se jede po letech teď 13-14.6 tak mám plán se tam zajet podívat. Tam to stojí za to 8)
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Jirka K

#14 Nový příspěvek od Jirka K »

Jihlava byla poslední akce na které jsem byl a o konání teď v červnu už taky vím a pokud možno se tam taky chystám,tak se možná sejdem.Ještě se domluvíme.

pragovák

#15 Nový příspěvek od pragovák »

tak dnes jsem to zvážil a má to 2040kg. 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“