opel 4x4
opel 4x4
zdravím chcem sa spítať skúsenejších mám traktor s motorom opel kadet 1,6D prevodovka opel zavarený dif náprava v3s gumy v3s chcem dorobiť predný náhon nápravu v3s a gumy v3s ale neviem či ten motor budestačiť aj ked traktor má dost velkú silu mám ho už 2 roky a ide ako hodinky.nápravy chcem napojiť priamo z prevodovky opel zo zavareným dif vydrží to tá prevodovka??
Re: opel 4x4
bude stačit...mrkni sem ná fórum, bubin to má vlastně taky tak...
Ahoj, já myslím, že úplně v pohodě☺
Tak převodovka opel to musí vydržet, v podstatě jen dělá to na co byla zkonstruována tedy přenáší výkon z motoru ( výkon a krouták na který byla navržena) někam dál a je jedno jestli na kola jako u auta nebo do dalších převodovek jako jsou diferáky. Snad jen kdyby jsi to pustil někde dole kopcem bez kvaltu a pak tam něco vrazil a vznikl nějaký extra ráz
dakujem vám za názory chcem len mať istotu že to vydrží ale nejaké prudké nárazy nedotane dole kopcom idem na 2 a to ide pekne pomaly aj s plnou vlečkou dreva a ešte bi som niečo mal ohladne uloženia tej nápravy chcem tam použiť čep 55mm dlhý 300mm a puzdra sú 7 mm hrubé a dlhé 80mm to bi malo vydržať nie??
kudla krásny traktor a čo riadenie? vydím že máš klasiku hrebeňovku ako som mal doteraz aj ja ale z prednou nápravou v3s to neide ťažko z volantom??
Díky. No pokud nestojíš v bahně a nechceš otočit volantem, tak v pohodě. Samozřejmě je to cítit, když jedeš po kořenech nebo šutrech, ale jinak zatáčí bez problémů. Jinak uložení nápravy je na čepu, dneska to nafotím, změřím a pošlu.
Takže celková délka je 380 mm, trubka pr. 47, tloušťku stěny nevím, uložení tl. 6 mm. Fotky jsou jen z mobilu, snad to bude stačit. Když tak doplním.
tačí to dakujem za info potreboval som to na porovnanie lebo ja tam dávam čep 300mm a hrubý 55mm to bude bohato stačiť